O ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

    Την θεατρική παράσταση «Η ιστορία του Βίκτωρα και της Μαρίας», της Εταιρείας Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών BEHOLD,  παρακολούθησαν οι μαθητές των Γ Δ΄,Ε΄ και ΣΤ΄τάξεων του σχολείου μας στα πλαίσια των δράσεων κατά του σχολικού εκφοβισμού (school bulling ) την Παρασκευή 05-04-2024  σε κείμενο του Τάσου Αγγελόπουλου και σκηνοθεσία Ρίας Μεντηλίδου.

  Μια φοβερή παρουσία του ενδοσχολικού εκφοβισμού όπου πήραν μέρος οι μαθητές και κατάφεραν να μας ενθουσιάσουν αλλά και να μας βάλουν σε σκέψεις.

   Δύο ηθοποιοί η Αλίκη Ατσαλάκη και ο Θοδωρής Θεοδωρίδης μπήκαν μέσα στην τάξη και με τρεις καταπληκτικές δια δραστικές παραστάσεις μετέτρεψαν τη σχολική αίθουσα σε χώρο σκηνικής δράσης χρησιμοποιώντας απλά θεατρικά μέσα και αλλάζοντας συνεχώς ρόλους. Με βασικούς ήρωες της ιστορίας τον Βίκτωρα και τη Μαρία, αφηγήθηκαν μια ιστορία ενδοσχολικής βίας. Ανέδειξαν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα τέτοιο γεγονός σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αλλά και το ρόλο των παρατηρητών απέναντι σε αυτό.

Στη θέση του Βίκτωρα θα μπορούσε να βρίσκεται κάθε παιδί που πέφτει – ή έχει πέσει – θύμα παρενόχλησης μέσα στο σχολικό περιβάλλον και στη θέση της Μαρίας ο κάθε συμμαθητής ή συμμαθήτρια που καλείται να πάρει θέση απέναντι στο φαινόμενο αυτό. Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο προκαλούν σωματικό και ψυχικό πόνο στα παιδιά εντός και εκτός σχολείου και η αντιμετώπιση τους πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική .  

      Ευχαριστούμε πολύ τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας που χρηματοδότησε την συγκεκριμένη δράση και που πάντα βρίσκεται δίπλα μας σε ότι του ζητήσουμε .